'Doorstart van McGregor lijkt voorgekookt'

'Doorstart van McGregor lijkt voorgekookt'

De ophanden zijnde doorstart van McGregor heeft wat weg van het flitsfaillissement van Neckermann.com twee jaar terug. Het personeel stond daarbij op straat, zegt FNV-bestuurder Niels Suijker in het Algemeen Dagblad. “Dit lijkt ook weer erg voorgekookt.”

Geïnteresseerde partijen konden tot gisteren een bod uitbrengen op het modeconcern. Toen twee uitgebrachte biedingen te mager werden bevonden, kwamen de huidige aandeelhouders Jeroen Schothorst, Ben Kolff, Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC weer in beeld.

De curatoren hopen dat er vrijdag een akkoord met hen ligt, al zou er nog met de Belastingdienst over een doorstart onderhandeld moeten worden. Ze spraken eerder al over een ‘superieur bod’ van de aandeelhouders, die vanwege pandrechten op onder meer de voorraad de macht zouden hebben om eventuele andere deals te blokkeren.

De vakbonden plaatsen vraagtekens bij de noodzaak van de surseance van McGregor. Bij een doorstart zouden 1100 van de 1400 medewerkers hun baan terugkrijgen. In Nederland gaat het volgens CNV-bestuurder Roos Rahimi om vijfhonderd van de achthonderd vaste medewerkers. “Voor de driehonderd oproepkrachten is onduidelijk wat de toekomst brengt.”

Gedupeerde leveranciers hebben inmiddels een claim van vijf miljoen euro ingediend. Advocaat Hans Koets heeft Kolff en Schothorst aansprakelijk gesteld voor de schade, omdat de leveranciers op het verkeerde been zouden zijn gezet door het bericht eind vorig jaar dat het modeconcern schuldenvrij was. “Het is maar de vraag of ze echt schuldenvrij waren en los daarvan, of McGregor de liquiditeiten had om leveranties te betalen”, zei Koets eerder al in Het Financieele Dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!