​Doek valt definitief voor Cora Kemperman

De winkels van Cora Kemperman verdwijnen uit het straatbeeld. De laatste gegadigde voor een doorstart is afgehaakt. Dat laat curator Marjolein Oonk-Pallandt weten aan RetailNews.

De damesmodeketen werd ruim een maand terug failliet verklaard, waarna de mogelijkheden voor een doorstart ‘serieus werden bezien’. Met één partij werden volgens de curator de mogelijkheden onderzocht om alle filialen open te houden. "De diverse geïnteresseerden, ook de meest serieuze kandidaat, hebben uiteindelijk moeten concluderen dat een doorstart niet rendabel te maken zou zijn."

Cora Kemperman had zijn winkelbestand in Nederland en België de afgelopen periode al teruggebracht van negen naar vijf filialen. Ook die winkels zijn inmiddels gesloten.

Oprichter Cora Kemperman stelde onlangs dat de problemen in maart vorig jaar begonnen, toen haar nicht die sinds 2012 aan de leiding stond een burn-out kreeg. Haar vervanger zou geen ervaring hebben gehad met de stijl van de keten. Uit het faillissementsverslag wordt duidelijk dat de financiële problemen al voor de bedrijfsovername in 2012 zijn ontstaan, als gevolg van het slechte economische klimaat en het gegeven dat het merk niet was meegegroeid met de huidige markt.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!