​Duizenden webwinkels kunnen dezelfde dag bezorgen

​Duizenden webwinkels kunnen dezelfde dag bezorgen

Mijnwebwinkel en Fietskoeriers.nl zijn een samenwerking aangegaan voor sameday-delivery. Daardoor kunnen ruim 38 duizend webwinkels bestellingen nog dezelfde dag bij de klant laten bezorgen.

Sameday-delivery is nu voornamelijk voor grote spelers weggelegd, zoals Wehkamp, Coolblue en bol.com. Er zijn namelijk grote volumes nodig om de kosten van de snelle bezorgmethode te drukken. Kleine webwinkels kunnen daar volgens webwinkelsysteem Mijnwebwinkel lastig mee concurreren.

Door de samenwerking met Fietskoeriers.nl kunnen ze pakketjes voor 6,50 euro nog dezelfde dag verzenden. De bezorger komt het pakketje in de middag bij de webwinkelier ophalen en bezorgt het nog die avond door heel Nederland op de fiets.

De vraag naar sameday-delivery is volgens manager bezorging Jeroen van Camp van Coolblue sterk afhankelijk van de prijs. Nu liggen de kosten nog hoog, omdat afleveradressen gemiddeld vrij ver uit elkaar liggen en bestelauto’s soms matig gevuld de weg op moeten om alles op tijd te bezorgen. “Als het volume toeneemt, dalen de kosten en zal het volume nog verder stijgen”, zegt hij in het zomernummer van EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!