​‘Brova-eigenaren wilden fusie met Witteveen’

Martin Duthler en Ronald Verheij, de voormalige eigenaren van modeconcern Brova, wilden hun ketens HoutBrox en Purdey samenvoegen met Witteveen. Ook heeft Duthler deze maand tevergeefs geprobeerd Cora Kemperman te kopen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden.

Verheij, die ook grootaandeelhouder was bij Witteveen, zou het smeden van een ‘krachtig geheel’ hebben gezien als manier om zijn kwakkelende winkelketens te redden. Die poging ging gepaard met verschillende ruzies en rechtszaken.

Door de Brova-ketens onder te brengen bij Witteveen, zou Verheij die in geval van een faillissement wellicht goedkoop uit de boedel kunnen overnemen. Om te voorkomen dat een andere partij er in dat geval met het winstgevende Purdey vandoor zou gaan, ‘parkeerde’ de mode-ondernemer die keten bij O&C, de investeringsmaatschappij van kennis Jurgen Spies. Die verkoop werd door de rechter als paulianeus bestempeld en teruggedraaid.

Brova ging in april failliet en de ketens kwamen in handen van verschillende eigenaren. HoutBrox ging deels naar het Limburgse Berden en voor een ander deel naar Van Uffelen. Purdey is teruggekocht door oprichters Neel en Tim Wolters, terwijl ook de familie Berden en Van Hout aandelen in die formule hebben genomen. Martin Duthler probeerde deze maand het failliete Cora Kemperman nog te kopen, maar die onderhandelingen liepen op niets uit.

De verkoop van de verschillende Brova-ketens leverde in totaal ruim 3,3 miljoen euro op. Voor Verheij resteert alleen Witteveen, dat hij wel met succes heeft weten te parkeren bij O&C. Dat ging wel ten koste van Barbara van Kolfschoten, die haar aandelen en functie als ceo van die keten kwijtraakte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!