Minder vals geld in omloop

Minder vals geld in omloop

In de eerste helft van dit jaar zijn 26 duizend valse bankbiljetten onderschept en geregistreerd. Detailhandel Nederland noemt vals geld een ‘hardnekkig probleem’ voor winkeliers.

Het aantal geregistreerde biljetten betekent een daling van dertig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). Detailhandel Nederland is blij met de dalende lijn, maar blijft bezorgd. “Blijkbaar is valsmunterij nog steeds lucratief, en daarmee een hardnekkig probleem waar zowel winkelier als consument de dupe van is.”

Biljetten van vijftig euro worden in Nederland veruit het vaakst vervalst. In 72 procent van de gevallen gaat het om een briefje van vijftig. In de eurozone is dat percentage 48 procent, en heeft ook het biljet van twintig euro met 32 procent een relatief groot aandeel in de vervalsingen.

Zowel DNB als Detailhandel Nederland roepen winkeliers op alert te zijn op vals geld. Daarvoor lanceerde DNB vorig jaar de ‘Echt of Vals’-app, waarmee eurobiljetten digitaal op echtheid kunnen worden gecontroleerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!