Het verborgen groen van Amsterdam

Het verborgen groen van Amsterdam

Een plantje of een bloemetje als decoratie in een winkel, dat is niet zo bijzonder. Maar een levende boom komt wat minder vaak voor. De Amsterdamse sapbar The Cold Pressed Juicery trekt de aandacht met een grote boom in het midden van de winkelvloer.

De winkel is ontworpen door de Amsterdamse Standard Studio en ligt op de hoek van de Herengracht, vlakbij de Negen Straatjes. De boom staat symbool voor het verborgen groen dat Amsterdam te bieden heeft en moet een rustpunt in de hectische hoofdstad creëren. Ook staat de boom voor de natuur, waarmee gerefereerd wordt aan de verse natuurlijke ingrediënten waarmee de sappen worden bereid.

Het irrigatiesysteem waarmee de boom in leven wordt gehouden, is voor klanten niet zichtbaar. Dat bevindt zich in de kelder en bestaat onder meer uit een grote emmer met vruchtbare bodem. Voor de rest van het interieur hebben de ontwerpers zwart-roze muren gecombineerd met houten latten

De houten latten accentueren met de muur en het plafond, en worden in het zitgedeelte gebruikt voor een bankje. In zwarte koelkasten worden de ingrediënten voor de sappen bewaard, maar staan ook flessen sap die klanten kunnen kopen.