​Britain Group failliet verklaard

​Britain Group failliet verklaard

Britain Group Nederland is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. Het faillissement heeft betrekking op vijf winkels, die dezelfde dag al werden gesloten.

Britain Group Nederland heeft een hoofdkantoor in Heteren. Op dat adres is ook de bv Rib Eye Steak ingeschreven, de nieuwe formule van de retailer die inmiddels op twee van de vier overgebleven locaties is geïntroduceerd. Ook de overige twee winkels worden opgebouwd naar Rib.Eye.Steak, laat eigenaar Dick Admiraal weten tegenover RetailNews.

Go-Britain vroeg in januari al het faillissement aan voor twee van zijn elf vestigingen, die onder de bv Britain Trends International opereerden. De retailer gaat alleen verder met de goede winkels, stelt Admiraal. De gesloten vestigingen hadden volgens hem geen enkele toegevoegde waarde meer. “En ik zag er ook geen heil meer in om dit te keren.”

De detailhandel is volgens Admiraal in te slecht weer gekomen. Door de winkels nu te sluiten wil hij voorkomen dat Go-Britain de wintercollectie laat binnenkomen, maar vervolgens niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Het concern beschikt nu nog over vestigingen in Arnhem, Enschede, Rotterdam en Tilburg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!