​IKEA opent ‘duurzaamheidsshop’ in Zwolle

​IKEA opent ‘duurzaamheidsshop’ in Zwolle

De IKEA-vestiging in Zwolle beschikt als eerste in Nederland over een winkel volledig gericht op duurzame producten. In de zogeheten ‘duurzaamheidsshop’ is aandacht voor zonnepanelen en andere energiebesparende oplossingen.

Steeds meer Nederlanders zijn volgens sustainability manager Lisen Wirén van IKEA Nederland geïnteresseerd in het zelf opwekken van energie. “Maar consumenten zien ook op tegen de hoge kosten van zonnepanelen en vinden het lastig de juiste informatie en een betrouwbare dienstverlener te vinden.” IKEA zegt die obstakels met het zonnepanelenaanbod weg te willen nemen.

In de winkel in Zwolle kunnen klanten verder terecht voor onder meer een waterbesparende kraan, oplossingen voor afvalscheiding en een zeer zuinige koelkast. De vestiging zelf is volgens de retailer al het 'meest duurzame' filiaal in Nederland, met onder meer 5500 zonnepanelen en negen windmolens.

Eerder startte IKEA online en in de winkel in Barendrecht al met de verkoop van zonnepanelen. De retailer begon daarmee na een proef met zonne-energiesystemen voor huiseigenaren die in Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland in de afgelopen twee jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!