De beste warenhuizen wereldwijd

De beste warenhuizen wereldwijd

et concept warenhuis is veelvuldig doodverklaard. Met de ondergang van V&D is Nederland een van zijn weinige echte warenhuisketens kwijtgeraakt. Toch blijkt er nog ruimte voor nieuwe spelers in dit segment. Hudson's Bay lijkt ons land te gaan veroveren en Topshelf maakt van zijn binnenstedelijke formule ook een warenhuisconcept. Buiten de landsgrenzen valt er nog veel meer te ontdekken. De veertien beste warenhuizen wereldwijd volgens CNN.

Le Bon Marché, Parijs

Wordt vaak beschouwd als het eerste moderne warenhuis ter wereld. De chicste plek om te shoppen in de Franse hoofdstad, en dat al sinds 1852.

Selfridges, Londen

Driemaal verkozen tot beste warenhuis ter wereld. Beroemd om zijn kerstetalages en pop-up restaurants op het dak, in de zomer.

Bergdorf Goodman, New York

Verdwaald raken in dit warenhuis aan Fifth Avenue. Gelukkig zijn er de personal shoppers. Met de 88-jarige Betty Halbreich huisvest Bergdorf Goodman zelfs de beroemdste ter wereld.

GUM, Moskou

In de jaren twintig deed dit warenhuis, dat stamt uit 1890, dienst als kantoor van Stalin. De communistische periode is nog niet helemaal vergeten. Nog altijd zijn er twee cafés met dit thema.

Illums Bolighus, Kopenhagen

Vier verdiepingen met alles voor designfreaks. Internationale merken, maar ook werk van beroemde Deense designers.

Isetan, Tokyo

Een gigantisch doolhof van maar liefst negen verdiepingen. En dat is eigenlijk nog maar de helft. Het gebouw is via een brug verbonden met Isetan Men's, nog eens tien verdiepingen.

Galeries Lafayette, Parijs

Gouden kunst siert het interieur, een spectaculaire koepel het dak. Een toeristische topattractie aan de beroemde Haussmann-boulevard.

Harrods, Londen

Met negentigduizend vierkante meter het grootste warenhuis in Europa. 'Omnia omnibus ubique', is het motto: alles, voor iedereen, overal.

KaDeWe, Berlijn

Met zestigduizend vierkante meter toch een flink stuk kleiner dan Harrods, maar wel het grootste warenhuis op het Europese vasteland. Kaufhaus des Westens, zoals de volledige naam luidt, herbergt een van de grootste foodhallen ter wereld.

Nordiska Kompaniet, Stockholm

Deze retailer mag nogal wat primeurs op zijn naam schrijven. Wat te denken van de eerste lift in Zweden? En de eerste plaats waar spijkerbroeken en barbiepoppen werden verkocht.

10 Corso Como, Milaan

Het begon allemaal als een kunstgalerij met een boekwinkeltje. Inmiddels een gevierde winkel- en eetgelegenheid.

Eslite Spectrum Songyan Store, Taipei

Geen traditioneel warenhuis, maar vooral groot in boekenverkoop. Iedere winkel wordt apart ontworpen voor de stad waar hij is gevestigd, waardoor geen twee winkels hetzelfde zijn.

Barneys, New York

Om maar even te bewijzen dat warenhuizen de tijd van online retail gaan overleven, gaf Barneys zijn uit 1923 stammende winkel een complete makeover. De karakteristieke spiraalvormige trap is behouden.

Nihonbashi Mitsukoshi, Tokyo

De oudste warenhuisketen van Japan. Sinds vorig jaar heeft een robot de leiding over de informatiebalie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!