Cruyff opent flagshipstore in de Kalverstraat

Cruyff opent flagshipstore in de Kalverstraat

Premium Inc. gaat een flagshipstore openen van zijn schoenenmerk Cruyff in de Kalverstraat. Het bedrijf heeft een akkoord bereikt over de huurvoorwaarden met Vastned, zo laat de vastgoedeigenaar weten in zijn halfjaarverslag.

Cruyff heeft momenteel alleen een winkel in Barcelona, die eveneens als flagshipstore geldt. De Nederlandse winkel komt direct naast de Kalvertoren, op de plek waar HEMA nu een ingang heeft. Wanneer de winkel opengaat is nog onduidelijk.

Met Cruyff als nieuwe huurder ligt de bezettingsgraad van de premium city high street shops van Vastned weer boven de 99 procent. De bezettingsgraad van de gehele portefeuille liep terug van 97,9 procent eind 2015 naar 96,7 procent zes maanden later. Die daling wordt veroorzaakt door niet verlengde huurcontracten en een aantal faillissementen, waardoor vijf winkels leeg kwamen te staan.

De huurinkomsten van Vastned liepen met 0,1 procent terug. De premium city high street shops, waar Vastned steeds meer op focust, brachten 1,9 procent meer huur op.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends