De twee gezichten van Malin+Goetz

De twee gezichten van Malin+Goetz

Het Amerikaanse cosmeticamerk Malin+Goetz heeft kort achter elkaar twee winkels in Londen geopend. Maar heel veel meer dan dezelfde naam op de gevel hebben ze niet gemeen. Net zoals labels als Aesop en Camper, wil Malin+Goetz iedere winkel een totaal eigen uitstraling geven.

De eerste winkel zit aan Upper Street in Islington, in een pand uit de Victoriaanse tijd. De winkel is voorzien van vintage meubilair en een systeem van vierkante, multiplex schappen. Dat moet de suggestie van een apotheek opwekken. De schappen lopen door het hele pand door over de muren en verdelen de winkel in verschillende afdelingen. "Een apotheek-uitstraling past goed in dit woongedeelte van Londen", legt designer Jonathan Tuckey uit.

De tweede winkel heeft een veel modernere uitstraling. Gevestigd aan Monmouth Street in de wijk Convent Garden, valt bij deze vestiging gelijk het grote, kubusvormige raam op. Deze is zo ontworpen dat hij eruitziet als een vitrine.

De producten staan hier op donkerkleurige, platte schappen uitgestald en worden omringd door cilindervormige staven. In deze winkel was een wat theatrale aanpak passend, legt Tuckey uit. "Covent Garden is echt een gebied met veel high-end retailmerken." De inrichting biedt volgens hem de ervaring van een combinatie tussen een bioscoop, kunstruimte en een podium. "En die ervaring is een belangrijk deel van retail vandaag de dag."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in