Takeaway.com is voor 22,5 miljoen euro de eigenaar van Just Eat in Nederland en België. Dat hebben de twee concurrenten dinsdag bekendgemaakt.

Takeaway.com is in ons land actief onder de naam Thuisbezorgd.nl en in België bekend als Pizza.be. De sites van Just Eat zullen na verloop van tijd daarheen verwijzen. In ons land zijn circa drieduizend restaurants bij Just Eat aangesloten, waar Thuisbezorgd zo’n 6500 restaurants telt.

De overname wordt in cash betaald. Tachtig procent is al overgemaakt en het overige deel volgt over zes maanden als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Waar Takeaway.com vorig jaar voor de overname van het Duitse Lieferando geld ophaalde bij een durfinvesteerder, doet de etenbestelsite nu een beroep op een banklening.

Just Eat doet de activiteiten in de Benelux van de hand, omdat het er maar niet marktleider kan worden. De Britse retailer is dat naar eigen zeggen wel in zijn overige twaalf markten. Alleen in Frankrijk komen Just Eat en Takeaway.com elkaar nu nog tegen.

Eerder dit jaar doken de geruchten op dat Takeaway.com aan een beursgang zou werken. Oprichter en ceo Jitse Groen liet in EtailTrends weten dat een beursgang ‘natuurlijk wel leuk zou zijn.’ “Hoeveel Nederlandse techbedrijven gaan nou naar de beurs?” De overname van een groot bedrijf zou volgens hem een overweging zijn om naar de beurs te gaan.