'Onbehoorlijk bestuur nekte House of Shoes'

De curator van House of Shoes is van mening dat er sprake was van ‘kennelijk onbehoorlijk bestuur’. Dat is een belangrijke oorzaak voor het faillissement van de vennootschappen achter de schoenenketen, stelt curator Olaf Poorthuis in zijn laatste verslag.

De curator heeft zijn standpunt kenbaar gemaakt aan de bestuurders en verwacht halverwege volgende maand een reactie. Ondertussen onderzoekt hij of een minnelijke regeling tot de mogelijkheden behoort, waarbij de bestuurders bijvoorbeeld een schikking kunnen treffen om niet aansprakelijk te worden gesteld door de schuldeisers. Mocht het niet tot zo’n regeling komen, overweegt Poorthuis naar eigen zeggen om een procedure te starten.

De curator concludeerde begin dit jaar al dat er sprake was van onbehoorlijk bestuur. Hij ontdekte dat zo’n zeventienduizend euro aan kasgeld vlak na het faillissement in de winkels werd opgehaald en overgemaakt naar de groepsvennootschap Helioform, die op dat moment nog niet failliet was verklaard. Poorthuis heeft dat geld inmiddels teruggevorderd.

House of Shoes werd begin vorig jaar voor de tweede keer failliet verklaard. Het bestuur stelde eerder tegenover de curator dat het ondanks grote inspanningen en investeringen niet lukte om de exploitatie van de schoenenwinkels in de teruglopende retailbranche rendabel te krijgen. Een tweede doorstart zat er niet in, omdat de boedel vanwege de splitsing in meerdere vennootschappen niet over de volledige onderneming beschikte. Bovendien was het onduidelijk wie de eigenaar van de voorraad was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!