Het nieuwste kaasparadijs van Amsterdam

Wie aan Nederland denkt, denkt aan kaas. Zeker de toeristen die ons land bezoeken. Een echte kaaswinkel kan dan ook niet ontbreken in het centrum van Amsterdam.

Ruim drie jaar terug ging de eerste Golden Age Cheese Store open aan het Damrak (toen nog Old Amsterdam Cheese Store geheten), gevolgd door een opening op de Bloemenmarkt in 2014. Sinds kort kunnen toeristen ook midden in de Damstraat terecht voor typische Nederlandse producten.

De Golden Age Cheese Store verkoopt behalve Old Amsterdam ook andere bekende kazen, zoals Edammer kaas. De winkel mikt op buitenlandse bezoekers, die zich dankzij een afbeelding van een grote koe achterin de winkel helemaal ‘thuis’ in Nederland moeten voelen. In het midden van de winkel is een groot ‘Amsterdams kaashuis’ geplaatst, een stalen model van een typisch grachtenpand die volledig is gevuld met kaas.

De naam van het bedrijf komt terug in het winkelinterieur, dat door Studiomfd is ontworpen. ‘Oude’ materialen als een vloer van Belgisch graniet en verouderd hout voeren de boventoon. Het meubilair is gemaakt van teak uit 1930.

Foto’s: Johannes van Assem.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in