'Familie Foppen wilde geen doorstart'

De familie achter de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen had geen vertrouwen meer in het concept. “Die wilde heel duidelijk geen doorstart”, zegt curator Eric Looijen in NRC.

Uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren, dat vorige week verscheen, bleek dat alle potentiële kopers uiteindelijk zijn afgehaakt. Enkele partijen wilden alleen een doorstart maken als de familie Foppen daarbij betrokken zou zijn, maar die had daar geen zin in, zegt Looijen.

De curator zegt teleurgesteld, maar niet verrast te zijn dat een doorstart er niet is gekomen. Hij wist van tevoren dat het ‘een hele toer’ zou worden om een koper te vinden, gezien de sterk veranderende elektronicamarkt. De geïnteresseerde partijen boden allemaal veel te laag. “De uitverkoop heeft tien miljoen euro opgeleverd, geen enkele bieding kwam in die richting”, aldus Looijen.

Scheer & Foppen werd in juni failliet verklaard. Alle 58 winkels zijn definitief gesloten en vijfhonderd medewerkers zijn hun baan kwijt. De directie werd de laatste jaren gevormd door de kinderen van oprichter Aart Foppen, die in 2013 is overleden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!