Stijgende lijn in EU onderbroken

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in juni met 0,2 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Eurostat. In april en mei werden nog stijgingen van respectievelijk 0,7 en 0,4 procent genoteerd.

De verkopen in de eurozone bleven in juni stabiel, na een kleine stijging in zowel april als mei. Dat de eurozone niet groeit komt doordat de brandstofverkoop flink is teruggelopen. Zowel de food- als non-foodbranche groeiden licht. In de Europese Unie liep de brandstofverkoop ook terug, maar verkocht ook de foodbranche iets minder dan in mei.

De grootste stijging in de verkopen werd genoteerd in Portugal, dat met 3,1 procent pluste. Roemenië (twee procent) en Spanje (1,3 procent) deden het eveneens goed. Ierland (min 1,6 procent), Estland (min 1,5 procent) en Polen (min één procent) noteerden de grootste dalingen. De cijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

Ten opzichte van juni vorig jaar namen de verkopen in EU met 2,4 procent toe. De eurozone noteerde een groei van 1,6 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!