​Woonwinkels boeken steeds meer omzet

​Woonwinkels boeken steeds meer omzet

De woonbranche heeft in het tweede kwartaal 5,5 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Na een halfjaar staat de sector op een voorsprong van 6,8 procent. Dat concludeert INretail uit zijn Woonwinkelmonitor.

De woonbranche stond na de eerste zes maanden van vorig jaar al met 11,7 procent in de plus. Uiteindelijk werd het jaar afgesloten met een omzetstijging van 10,6 procent.

De woonondernemers zijn positief gestemd over het derde kwartaal van dit jaar. Bijna tweederde verwacht volgens branchespecialist Bert-Jan van der Stelt minimaal dezelfde omzet te realiseren als vorig jaar. Ruim een kwart verwacht bovendien dat de omzet hoger uitvalt. “De woonbranche staat er halverwege het jaar goed voor”, zegt hij.

Gemengde zaken presteerden in het tweede kwartaal het best met een groei van 19,5 procent, op de voet gevolgd door slaapspeciaalzaken (15,2 procent). Woningtextielzaken (4,1 procent), meubelzaken (0,9 procent) en keukenzaken (0,2 procent) stonden ook in de plus.

Juni was voor bijna ieder segment veruit de beste maand. De woonretail profiteert volgens de brancheorganisatie van de herstellende woningmarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!