​Miss Etam-eigenaar koopt modehuis FNG uit

​Miss Etam-eigenaar koopt modehuis FNG uit

R&S Retail heeft 99,91 procent van alle aandelen in FNG in handen gekregen. De eigenaar van Miss Etam gaat over tot een uitkoopbod om alle aandelen in handen te krijgen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Net als bij de voorgaande deals wil R&S Retail de aandelen via een ruilbod verwerven. De Nederlandse retailer biedt 17,2 aandelen voor elk aandeel van FNG, waarvan er nog ruim vijfduizend over zijn.

Door de overname van FNG door R&S ontstaat er een groot modeconcern, dat behalve Miss Etam ook formules als Promiss, Steps en Claudia Sträter voert. Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retailwereld is het volgens directeur Rens van de Schoor cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken. Daarmee is het mogelijk in te spelen op een snel veranderende markt en maximaal van schaalvoordelen te profiteren.

R&S wil dan ook graag meer modeketens verwerven. Zo is het bedrijf geïnteresseerd in het failliete MS Mode, dat volgens Van de Schoor een ‘mooi bedrijf’ is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!