AKO-eigenaar koopt failliet eLinea

AKO-eigenaar koopt failliet eLinea

Het failliete tijdschriftenplatform eLinea en eReaders Groep zijn overgenomen door Audax. Het moederbedrijf van AKO heeft daarvoor overeenstemming bereikt met curator Jan Joost Wittekamp, zo is maandag bekendgemaakt.

Audax heeft alle activiteiten voor een onbekend bedrag overgenomen. De komende twee maanden blijft eLinea gesloten om het platform te kunnen integreren in het mediaconcern. Bovendien worden er ‘benodigde aanpassingen in het product en zijn positionering’ gedaan, stelt de nieuwe eigenaar.

Met de overname van eLinea wil Audax op termijn een prominente plaats verwerven in de markt van digitale distributie van media. Het platform telde voor het faillissement 35 duizend gebruikers en werd gezien als concurrent van Blendle. Door een gebrek aan inkomsten en het uitblijven van een kapitaalinjectie ging eLinea vorige maand ten onder.

Het platform wordt naar verwachting op 1 oktober opnieuw gelanceerd. Voormalige gebruikers kunnen dan ook weer een beroep doen op het tegoed dat ze op hun account hadden gezet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!