​Bruna stelt ultimatum aan franchisenemers

​Bruna stelt ultimatum aan franchisenemers

Bruna wil niet langer onderhandelen over de aanpassing van de franchiseformule. Ondernemers kregen tot 1 september de tijd om te tekenen voor de nieuwe voorwaarden. Dat heeft de retailer in juli laten weten in een brief, die in handen is van Het Financieele Dagblad.

Tachtig procent van de franchisenemers heeft volgens topman Fred Zeegers inmiddels zijn akkoord gegeven. Deze groep krijgt een korting van 25 procent op de franchisevergoeding, maar krijgt ook minder vrijheid met betrekking tot het assortiment. De overstap naar hard-franchise ligt bij veel ondernemers gevoelig, evenals het ontbreken van een vergoeding voor de omzet die via Bruna.nl wordt gerealiseerd. “Dat zet kwaad bloed”, aldus hun advocaat Alex Dolphijn.

Anonieme franchisenemers spreken in de krant van ‘intimidatie’, maar volgens Zeegers is een aantal ondernemers altijd wel ontevreden. De deadline was al veel eerder afgesproken met het franchisebestuur, stelt hij. “En als die datum nadert, ga je wat venijniger communiceren.”

Zeegers verwacht dat de komende periode nog wat ondernemers akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden, omdat regiomanagers het gesprek met hen aangaan. Bruna heeft momenteel zo'n driehonderd winkels in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!