​‘Leegstand Limburg neemt eindelijk af’

De winkelleegstand in de provincie Limburg is voor het eerst in tien jaar tijd gedaald. Nog altijd ligt het leegstandspercentage ruim boven het landelijk gemiddelde, schrijft De Limburger op basis van de winkel- en kantorenmonitor Maastricht/Mergelland.

Het percentage leegstaande winkels ligt op 11,8 procent, goed voor zo’n 880 panden. Alle grote steden in Limburg laten in absolute aantallen een daling zien. In Sittard-Geleen en Venlo staan met respectievelijk 115 en 99 de meeste winkelpanden leeg. Alleen in Venray en Weert nam de leegstand ten opzichte van begin 2015 iets toe.

Gedeputeerde Daan Prevoo wil nog niet van een trendbreuk spreken en twijfelt aan de betrouwbaarheid van de cijfers. “Het straatbeeld roept immers eerder het tegendeel op.” Hij wijst erop dat de monitor tot stand komt met gegevens die door de gemeenten zelf worden aangeleverd en dat onduidelijk is hoe bijvoorbeeld pop-up stores worden beoordeeld. “Er valt nog niks te juichen.”

De provincie Limburg, gemeenten, het Rijk en ondernemers kondigden begin dit jaar aan samen de winkelleegstand aan te pakken. Hierbij is onder meer aandacht voor compactere winkelcentra, minder winkels in aanloopstraten en een beperking van de uitbreiding van grootschalige retail in de randgebieden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!