​Kamervragen om verplichte zondagsopening

​Kamervragen om verplichte zondagsopening

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf is ‘zeer teleurgesteld’ dat winkels in het Groningse winkelcentrum Paddepoel op zondag open moeten zijn. “Deze zaak heeft natuurlijk een veel bredere uitstraling”, reageert hij in het Reformatorisch Dagblad.

Vorige week lekte uit dat de rechtbank Noord-Nederland heeft besloten dat de boetes die een Primera-ondernemer kreeg omdat hij zijn winkel dichthield op zondag rechtmatig zijn. Hoewel die uitspraak dinsdag pas officieel bekend wordt gemaakt, heeft Dijkgraaf er inmiddels Kamervragen over gesteld.

De parlementariër wijst op de motie-Holdijk voor het versterken van de positie van winkeliers in winkelcentra, die drie jaar terug in de Eerste Kamer werd aangenomen. Minister Henk Kamp zou in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de retailbranche een oplossing zoeken om het afdwingen van een zondagsopening te voorkomen. “Die route is na deze uitspraak onwerkbaar geworden”, aldus Dijkgraaf. Hij hamert op goede wet- en regelgeving.

Primera-ondernemer Gerard Platjouw heeft inmiddels laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Hij heeft inmiddels meer dan tienduizend euro aan boetes openstaan, omdat zijn winkel op zondag dicht is gebleven en op donderdagavond en zaterdagmiddag eerder dicht was dan door de winkeliersvereniging is bepaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!