​‘Duitse prestaties Takeaway.com cruciaal’

​‘Duitse prestaties Takeaway.com cruciaal’

De belangstelling van particulieren voor aandelen van Takeaway.com is vooralsnog beperkt. Dat blijkt uit een rondgang langs banken van De Financiële Telegraaf.

Voor succes is het essentieel dat de Thuisbezorgd.nl de strijd op de Duitse markt wint, stellen beleggingsexperts. Daar heeft de maaltijdbezorger concurrentie van marktleider Delivery Hero. Voorlopig bestellen vooral grote beleggers aandelen. Particulieren zullen vermoedelijk op minder dan tien procent van de aangeboden aandelen inschrijven.

Institutionele beleggers kunnen nog tot donderdag inschrijven, particulieren hebben tot woensdag de tijd. Takeaway.com wordt vrijdag naar de beurs gebracht tegen een waardering van één miljard euro. De waarde van een aandeel komt vermoedelijk minimaal uit halverwege de bandbreedte van 20,50 tot 26,50 euro.

Takeaway.com ziet de beursgang als ‘een beslissende stap’ om het toekomstige groeipotentieel van te realiseren. Ceo en oprichter Jitse Groen behoudt zelf 95 procent van de aandelen. In totaal wordt maximaal 44,1 procent van de aandelen naar de beurs gebracht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!