​Personeelsbeleid van Bax-shop onder vuur

​Personeelsbeleid van Bax-shop onder vuur

De directie van Bax-shop spreekt woensdag met vakbond CNV over zijn personeelsproblemen. Er zou onder meer sprake zijn van een angstcultuur, het ontbreken van een ondernemingsraad en lange arbeidstijden, schrijft de PZC.

De directie van Bax-shop is door CNV op het matje geroepen. De vakbond kreeg naar eigen zeggen anderhalf jaar terug al de eerste signalen. Eind vorige maand legde een groep van elf medewerkers ’s nachts het werk neer uit onvrede over de arbeidsomstandigheden. Een deel van hen werd op non-actief gesteld.

Bax-shop wordt gerund door de broers Jochanan en Nathanaël Bax. Twee ‘rasechte ondernemers’, zegt voormalig hoofd verkooptraining Hein Balkenende tegenover Omroep Zeeland. “Maar, als managers zitten ze nog in de luiers.” De broers zijn volgens Balkenende niet bereid te investeren in het personeel, terwijl het geld er wel is.

Bax-shop herkent zich niet in de negatieve uitlatingen van oud-personeelsleden. De retailer heeft volgens Jochanan Bax ‘niets te verbergen’. “We doen altijd alles conform wet- en regelgeving.”

Bedrijfseconoom Robert Jan Blom adviseert de muziekwinkel een pas op de plaats te maken en de vier stenen winkels te sluiten, omdat het anders ‘binnen nu en een jaar einde verhaal’ is. “Te veel willen in één keer, ook op het gebied van financiering, kan problemen veroorzaken”, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!