​Primark opent flagshipstore met zeven verdiepingen

​Primark opent flagshipstore met zeven verdiepingen

De nieuwe winkel van Primark in Amsterdam opent donderdag 1 december zijn deuren. Met 8287 vierkante meter en zeven verdiepingen wordt het de grootste winkel van ons land. Dat heeft de Ierse modeketen woensdag bekendgemaakt.

De flagshipstore bevindt zich op het Damrak in een voormalig C&A-pand, dat van een nieuwe bakstenen gevel is voorzien. De winkel heeft een modern ontwerp dat volgens Primark een betere klantervaring biedt. Daarvoor doet de retailer een beroep op een trendkamer, gratis wifi en zogenoemde ‘recharge’ zithoeken. De winkel telt straks 95 kassa’s en 124 paskamers.

Primark opent verder volgend jaar nieuwe filialen in Zwolle en Hilversum. Voor 2018 staan winkelopeningen in Rotterdam Forum en Tilburg op de planning. De opening van een webwinkel staat niet op de planning, benadrukt directeur communicatie Tim Kelly in De Financiële Telegraaf. Hij stelt dat de modeketen de enorme aantallen niet kan leveren en dat ‘online erg duur is’.

Primark let op elke cent, zegt hij. Zo komen alle producten per schip uit Azië en telt het hoofdkantoor slechts 1200 mensen op een totaal personeelsbestand van 71 duizend werknemers. “Alles is bij ons ‘lean’”, aldus Kelly.

In Nederland zijn ruim 3600 mensen werkzaam voor Primark. De winkel in Amsterdam levert 710 arbeidsplaatsen op, waarvan er nog zo’n 150 niet zijn ingevuld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!