Verhuurders proberen Aéropostale te redden

Verhuurders proberen Aéropostale te redden

Twee eigenaren van Amerikaanse winkelcentra willen het noodlijdende Aéropostale van de ondergang redden. Simon Property Group en General Growth Properties maken onderdeel uit van een consortium, dat de modeketen vorige week op een veiling kocht.

Vastgoedeigenaren hebben de afgelopen jaren vaker noodlijdende retailers gekocht, maar waren dan vooral geïnteresseerd in hun vastgoed. Het is ongebruikelijk dat ze een retailer redden om hun huurinkomsten veilig te stellen, schrijft The Wall Street Journal. Het geeft volgens de krant aan hoe sommige huurbazen steeds agressiever proberen leegstand en winkelsluitingen tegen te gaan.

Het consortium wist met een bod van 243,3 miljoen dollar (216,8 miljoen euro) te voorkomen dat Aéropostale failliet werd verklaard. De winkels van de tienerretailer zijn wereldwijd goed voor meer dan een miljard dollar aan omzet, waarvan achthonderd miljoen in eigen land. Simon en General Growth verhuren respectievelijk 160 en 77 winkels aan Aéropostale.

De twee vastgoedeigenaren willen nog niets kwijt over hun strategie om het tij te keren, maar ze stappen hoe dan ook uit hun comfortzone. “Het wordt erg interessant om te zien of ze de retailer succesvol kunnen exploiteren”, aldus Tom Mullaney van vastgoedadviseur JLL.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends