'Faillissementsgraad in retail blijft dalen'

'Faillissementsgraad in retail blijft dalen'

Het aantal faillissementen in de detailhandel komt dit jaar vermoedelijk uit op vijfhonderd. Dat is het laagste aantal sinds het uitbreken van de crisis, stelt ABN Amro in zijn sectorrapport met het thema ‘faillissementen in retail’.

In 2013 bereikte het aantal faillissementen een recordhoogte. 915 winkelbedrijven gingen dat jaar op de fles. Ook 2012 en 2009 waren ‘topjaren’ in het aantal faillissementen. Vanaf 2014 nam het aantal geleidelijk af en ook voor volgend jaar voorziet ABN Amro geen stijging.

De faillissementsgraad komt dit jaar uit op 0,44 procent, het laagste niveau sinds 2007. Gemiddeld over de laatste acht jaar was dit percentage 0,63 procent. Volgend jaar zal de faillissementsgraad verder dalen, voorspelt ABN Amro.

Ondanks de daling in het aantal faillissementen is er volgens de bank nog geen reden voor een juichstemming. Zo heeft de retail te maken met een overcapaciteit aan winkelvloeroppervlak. De verkoopvolumes in non-foodretail liggen tien procent lager dan elf jaar geleden, terwijl er elf procent meer vloeroppervlak is. Ook het aantal bezoekers van winkelgebieden is de afgelopen jaren teruggelopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!