De Buren wil twintig keer zoveel afhaalpunten

De Buren wil twintig keer zoveel afhaalpunten

Het Belgische Bpost heeft een ‘substantieel belang’ genomen in afhaalcentrum De Buren. Hiermee wil het Nederlandse netwerk groeien naar landelijke dekking met duizend onbemande afhaalpunten in ons land.

De Buren bouwt momenteel met partners aan een netwerk van afhaalpunten die door partijen in zowel retail, e-commerce als pakketlogistiek kan worden benut, zegt directeur Robin Dragstra in een toelichting. Hij ontvangt naar eigen zeggen steeds meer signalen van bedrijven die behoefte hebben aan ‘multifunctionele afhaalpunten’. “Denk aan apotheken, stomerijen en supermarkten.”

De Buren zag volgens Dragstra het afgelopen jaar een sterke groei in het gebruik van de afhaalkluizen. Door de samenwerking met Bpost verwacht hij dat consumenten in de toekomst voor al hun pakketten bij De Buren terechtkunnen. Hoe groot het belang van het Belgische postbedrijf is en welk bedrag daarmee is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

Postbedrijf Sandd had tot ongeveer een jaar geleden een meerderheidsbelang in De Buren, maar verkocht zijn aandelen aan private investeerders. Momenteel heeft het afhaalcentrum ruim vijftig vestigingen in Nederland en één in Brussel. Ook in België wil De Buren fors groeien, tot vijfhonderd afhaalpunten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends