​Sligro Arnhem moet stoppen met drankverkoop aan particulieren

​Sligro Arnhem moet stoppen met drankverkoop aan particulieren

Arnhem heeft aan Sligro laten weten dat het moet stoppen met de verkoop van sterke drank aan particulieren. De gemeente doet dat naar aanleiding van een klacht van de SlijtersUnie, schrijft De Gelderlander.

Groothandels als Sligro geven volgens de SlijtersUnie te makkelijk klantenkaarten uit, aan bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen en vrije beroepsbeoefenaren. Zo liet Arnhem een ambtenaar sterke drank kopen met een pasje op naam van een barbecueclub. Bovendien mag sterke drank alleen aan particulieren worden verkocht met een slijtvergunning, die Sligro niet heeft.

De SlijtersUnie heeft bij verschillende gemeenten handhavingsverzoeken ingediend om onrechtmatige drankverkoop tegen te gaan. Arnhem is een van de eerste die daarop ingaat. Als Sligro niet kan aantonen dat de drankverkoop gerechtvaardigd was, dreigt een boete van duizend euro. Een woordvoerder van het groothandelsconcern laat weten het niet met het standpunt van de gemeente eens te zijn.

Sligro werd vorig jaar al op de vingers getikt door de gemeente Deventer. Op verzoek van een lokale slijter moest de groothandel ook daar stoppen met drankverkoop. De SlijtersUnie sprak toen van 'een belangrijke stap naar een gelijk speelveld'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!