'C&A doet niets met petitie van personeel'

'C&A doet niets met petitie van personeel'

Vakbond FNV houdt vanavond een bijeenkomst voor medewerkers van C&A over het uitblijven van een loonsverhoging. Een deel van hen heeft vorige maand een petitie aangeboden, maar die heeft de directie naast zich neer gelegd.

De directie ontving de bijna tweehonderd handtekeningen tijdens het overleg voor de cao Vereniging Grootwinkelbedrijf Textiel (VGT). Dat cao-traject verloopt volgens het FNV zeer moeizaam. Werknemers van onder meer C&A, Hunkemöller, Peek & Cloppenburg, Primark en WE zitten al sinds 2008 zonder cao. Alleen vorig jaar was er een eenjarige cao, met een eenmalige uitkering.

De handtekeningen werden door vier werknemers van het distributiecentrum in Lisse overhandigd aan HR-directeur Karine Smit van C&A Nederland. Ze willen na acht jaar nullijn weer een ‘fatsoenlijke’ loonsverhoging. ‘De oproep van de medewerkers was helaas nog aan dovemansoren gericht’, aldus de vakbond.

De onderhandelingen over de cao worden 7 november hervat. Werkgevers stellen voor om de nullijn nog tot minimaal medio 2018 voort te zetten, aldus FNV-bestuurder Niels Suijker tegenover de NOS. De VGT mikt bovendien op een aansluiting bij de cao voor fashion, sport en lifestyle van brancheorganisatie INretail, maar die is volgens FNV op veel punten slechter. De vakbond heeft de cao van INretail dan ook niet ondertekend.

FNV wil tijdens de bijeenkomst van vanavond horen wat C&A-medewerkers van het voorstel van de VGT vinden. Ook wordt besproken of en hoe de modeketen wordt aangesproken op het naast zich neerleggen van de petitie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!