HelloFresh start met fietsbezorging

HelloFresh start met fietsbezorging

HelloFresh begint deze maand met een pilot voor het gekoeld bezorgen van maaltijden per elektrische fiets. De maaltijdbezorgdienst gebruikt hiervoor ‘zero emission bikes’, die via zonne-energie worden opgeladen.

HelloFresh start met de nieuwe bezorgmethode in de ring van Amsterdam. Na een maand wordt mogelijk opgeschaald naar andere delen van de Randstad. De maaltijdbezorger wil hiermee naar eigen zeggen ‘als bedrijf dat aan grootschalig transport doet’ zijn verantwoordelijkheid nemen wat betreft CO2-uitstoot en verkeersdruk in binnensteden.

De maaltijdbezorgdienst laat verder weten het binnenkort mogelijk te maken om bestellingen realtime te volgen. Klanten krijgen een sms’je op het moment dat de maaltijdbox onderweg is, met een trackinglink waarmee de exacte locatie van de chauffeur te zien is. Die optie is voorlopig nog niet beschikbaar bij de fietsbezorgingen, al sluit HelloFresh dat voor de toekomst niet uit.

HelloFresh heeft deze maand verder een nieuw distributiecentrum in Maastricht geopend. Van hieruit worden de bestellingen voor zuidelijke gebieden verstuurd, wat voor kortere transportafstanden moet zorgen.

HelloFresh bezorgde in de maanden april tot en met juni 2016 naar eigen zeggen bijna 23 miljoen maaltijden bij ruim achthonderdduizend abonnees. De maaltijdbezorger staat nog wel diep in het rood, met een verlies van 52,9 miljoen euro op een omzet van 291,5 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!