​Nieuw bestemmingsplan helpt The Wall

De gemeente Utrecht heeft dit jaar het bestemmingsplan van The Wall veranderd, waardoor er meer horeca mogelijk is. Mede daardoor krijgt het door leegstand geplaagde winkelcentrum eindelijk nieuwe huurders, schrijft De Telegraaf.

The Wall beschikt over zestigduizend vierkante meter, waarvan de helft is bestemd voor winkels en de andere helft voor horeca. In het vorige bestemmingsplan stond volgens centermanager Johan Spin strikt wat er gevestigd moest worden. Zo moest het pand een restaurant voor ouder en zakelijk publiek, een fastfoodketen en congrescentrum huisvesten. “Het nieuwe bestemmingsplan draait het om en stelt niet wat er wel moet komen, maar wat er niet mag komen”, aldus Spin.

Het gaat volgens de centermanager goed met The Wall, dat alle winkels onlangs hun huurcontract langjarig zag verlengen. Ook zijn er nieuwe huurcontracten getekend. Zo koos Picnic voor The Wall als uitvalsbasis voor het bezorgen van online boodschappen en is er een soort foodhal geopend, dat uit vijftien kleine restaurants bestaat.

Het winkelcentrum opende in 2009 zijn deuren, maar kampte met achterblijvende bezoekersaantallen en onverhuurde winkelruimte. Drie jaar terug werden de huurprijzen fiks verlaagd om de leegstand tegen te gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!