​‘American Apparel werkt aan nieuwe faillissementsaanvraag'

American Apparel bereidt zich voor om voor de tweede keer in ruim een jaar tijd faillissement aan te vragen. De modeketen kampt nog altijd met teruglopende verkopen en rode cijfers, meldt Bloomberg op basis van bronnen.

De faillissementsaanvraag zal ergens in de komende weken ingediend worden. Dat zou kunnen leiden tot een verkoop van American Apparel, waarbij de retailer onder huurcontracten uit kan en een deel van zijn winkeloperatie kan staken. De beslissing is nog niet definitief genomen en zou met de feestdagen in de aantocht nog kunnen wijzigen.

American Apparel werd begin dit jaar overgenomen door voormalige obligatiehouders, onder leiding van Monarch Alternative Capital. Er werd een reorganisatieplan opgezet, waarbij American Apparel meer moest focussen op basics zoals T-shirts en rokken. Strategiebureau Berkeley Research Group werd ingeschakeld voor de herstructurering, maar dat heeft volgens de bronnen niet tot voldoende betere resultaten geleid.

American Apparel schrijft sinds 2010 rode cijfers. Twee jaar terug werd oprichter Dov Charney aan de kant was gezet, die gedurende zijn bewind meerdere malen in opspraak raakte vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie. American Apparel beschikt over zo'n 250 vestigingen in negentien landen, waaronder twee in Amsterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!