​Beter Bed heeft het zwaar in Duitsland

​Beter Bed heeft het zwaar in Duitsland

Beter Bed heeft zijn omzet in het derde kwartaal met 5,8 procent zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. De resultaten in Duitsland staan echter onder druk, zo laat de Nederlandse retailer vrijdag weten.

De omzetstijging is het gevolg van een groeiend winkelbestand, mede door overnames die Beter Bed heeft gedaan. De like-for-like orderintake liep met 0,3 procent terug. Die daling wordt volgens het winkelbedrijf voornamelijk veroorzaakt door lagere bezoekersaantallen in Duitsland.

De omzet is in Duitsland met 7,4 procent teruggelopen, terwijl de orderintake in vergelijkbare winkels met 8,8 procent daalde. Door de omzetdaling in Duitsland is ook de ebitda in het derde kwartaal teruggelopen, van 10,1 naar 7,4 miljoen euro.

Positief nieuws is er over de winkels in Nederland, waar de omzet door een aantrekkende vraag en promoties met 15,5 procent groeide. In Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en België werden groeicijfers van respectievelijk 17,4, 30,6, 32,6 en 34,5 procent geboekt. Verder is de brutomarge gestegen van 56,6 naar 56,9 procent.

Beter Bed verwacht dat Duitsland ook in het laatste kwartaal de omzet blijft drukken, ook al is daar al een lichte verbetering zichtbaar. De beddenverkoper gaat zich met name bij onze buren richten op de uitrol van zijn nieuwe strategie, waarbij de focus primair ligt op innovatie en maximale klanttevredenheid in een omnichannel omgeving.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!