Het beste van RetailWatching: week 43

Het beste van RetailWatching: week 43

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Zo wordt de matrassenindustrie wakker geschud
Matrassenstartups schieten als paddenstoelen uit de grond. In de Verenigde Staten heb je Tuft & Needle en Casper, in Duitsland Bruno en in ons land is Matt Sleeps afgelopen juni van start gegaan. En dan heb je ook nog eve Sleep, dat vanuit het Verenigd Koninkrijk probeert de matrassenindustrie op zijn kop te zetten. Wat staat ons te wachten?

Dit is de versmarkt die DekaMarkt uitrolt
DekaMarkt ging in juni 2014 in Beverwijk van start met de World of Food. Nu, bijna 2,5 jaar later, wordt het versconcept geïntroduceerd in Apeldoorn. Het is een ‘afgeleide’ van de originele formule, vertelt formuledirecteur Pieter Rozendaal vlak voor de opening op donderdag. “We hebben goed geanalyseerd wat wel werkt en wat niet werkt. Wat je hier ziet zullen we ook op andere locaties introduceren.”

Het stadsexperiment van Karwei
Of het een voorbode is voor een nieuw concept, daarover kon Karwei-directeur Machiel van der Sluis nog niet al te veel loslaten. Maar zeker is dat de bouwmarktketen in ieder geval de komende zes weken een binnenstedelijke winkel heeft. In de Kalverstraat nog wel. Onder de naam 'Boutique Hotel' laat Karwei de high street shopper kennismaken met zijn producten.

De wisselende versaanpak van supermarkten
Hoogvliet worstelt met zijn versconcept. Nog maar een jaar geleden opende de retailer zijn tweede Versmarkt, inmiddels is van beide vestigingen afscheid genomen. Toch gelooft de retailer nog in ‘elementen van het concept’ en in ‘nieuwe Versmarkten of een vorm daarvan’. Supermarkten experimenteren er voorlopig nog lustig op los met versconcepten, zowel in de reguliere winkels als in aparte vestigingen. Wat lukt en wat gaat er minder?

Zo ziet de eerste winkel van Tony’s Chocolonely eruit
Tony’s Chocolonely heeft donderdag zijn eerste eigen winkel geopend. De chocoladewinkel bevindt zich vlak naast zijn hoofdkantoor op het Westergasterrein in Amsterdam. Klanten kunnen er uiteraard terecht voor al zijn smaken, maar ook voor producten als rompertjes en tassen.

Aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van RetailWatching? Dat kan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!