Het Apple-paleis van Amac

Na anderhalf jaar gesprekken en voorbereiding was het afgelopen zaterdag zover: de officiële opening van de flagshipstore van Amac in Rotterdam. Het betekent de 23ste en grootste winkel voor de Apple premium reseller: vijfhonderd vierkante meter verspreid over twee verdiepingen.

De flagshipstore heeft de deuren geopend aan de Lijnbaan. Het is voor Amac al de derde vestiging in Rotterdam. "Door het succes van Amac en Apple en de verbreding van het productaanbod, is er sprake van een grote toename van het aantal klanten in de bestaande winkels", verklaart oprichter en ceo Ed Bindels waarom er toch nog één bij kan. Bovendien beschikt de winkel over twee trainingsruimtes, waarin klanten introductiecursussen krijgen over Macs en iPads. Verder komen er veertien flexplekken waar klanten geholpen worden, een drie meter lange servicebalie en een eigen technische dienst voor iPhone en iOS.

De nieuwe vestiging is verder voorzien van een Experience Room. Bezoekers kunnen daar ervaren hoe het is om hun huis te voorzien van devices en accessoires die 'de digitale levensstijl makkelijker en prettiger maken'. Bovendien wordt aan de Lijnbaan gestart met 'professional services', waarbij gespecialiseerde adviseurs bedrijven, onderwijsinstellingen, retailers en zorginstellingen adviseren over Apple-producten.

Amac begon in 2005 met een winkel in Utrecht en heeft inmiddels 23 vestigingen in Nederland. De nieuwe flagshipstore is 'driemaal zo groot als onze eerste en meteen de grootste Apple premium reseller van Europa', aldus Bindels.