​Groningse winkeliers kunnen af van zondagsboete

​Groningse winkeliers kunnen af van zondagsboete

Winkeliers in het winkelcentrum Paddepoel hebben een aanbod voor kwijtschelding van hun koopzondagsboetes gekregen. Dan moeten ze wel vanaf eind deze maand meedoen aan de koopzondagen van het Groningse centrum.

De VvE stelt ook voor om te onderzoeken of er een streep gezet moet worden door de verplichte koopzondagen in juni tot en met augustus. De handreiking is onder meer gericht aan een fietswinkel, modezaak en bloemist uit het winkelcentrum, die duizenden euro’s aan boetes hebben gekregen omdat ze hun deuren niet op zondag openden.

Ondernemer Erik Jongholt van Sooloo Mannenmode is niet onder de indruk van het voorstel, vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. Zo geldt de kwijtschelding alleen voor de zondagsboetes, terwijl een groot deel van het openstaande bedrag bestaat uit boetes voor het niet houden aan de nieuwe openingstijden op zaterdag. “Bovendien blijven er nog steeds negen koopzondagen over”, stelt hij.

De winkeliers willen hun deuren niet openen op zondag omdat het onrendabel is of omdat ze als eenmanszaak ook een dag vrij willen. Afgelopen zondag werden nog vijf winkels bemand door politici, die 1100 handtekeningen verzamelden tegen de verplichte zondagsopening. VvE-bestuurslid Paul Beeres wijst erop dat een meerderheid van de winkeliers voor de huidige openingstijden is. “Daarmee verbetert de concurrentie van het winkelcentrum”, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!