​Kruidvat zet in op stadswinkels

Kruidvat opent winkels die meer gericht zijn op impulsaankopen. De eerste stadswinkel opent dinsdag aan de Amsterdamse Nieuwendijk, zegt ceo Gerard van Breen van moederconcern A.S. Watson tegen De Financiële Telegraaf.

De nieuwe vestigingen, die meer gericht zijn op ‘de snelle behoefte’ van het winkelende publiek, komen in drukke winkelstraten. Begin volgend jaar volgen winkels in Arnhem, Tilburg en Nijmegen. De producten zitten onder meer in kleinere verpakkingen en het assortiment beautyproducten en tussendoortjes voor onderweg is groter.

In totaal opent Kruidvat dit jaar veertig nieuwe winkels, waarvan het grootste deel in Nederland. Daarnaast liet Van Breen deze week weten binnenkort de vierde winkel in Frankrijk te openen. Eerder dit jaar zei hij ook Spanje een interessante markt te vinden. “Zuidwaarts is de marsroute, daar liggen onze kansen.”

Kruidvat is met zo’n negenhonderd winkels de grootste Nederlandse retailer, gemeten naar het aantal vestigingen. Van Breen verwacht dat de nieuwe stadswinkels de omzet ‘een flinke duw omhoog’ geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!