Nederlandse Flying Tiger-eigenaar verkoopt winkels

Annemieke Degens Dil verkoopt haar aandeel in de Nederlandse winkels van Flying Tiger aan het Deense moederbedrijf. De keten is inmiddels zo groot dat het meer ‘copy-paste’ wordt, licht ze haar besluit toe aan Het Financieele Dagblad.

Degens Dil wordt per 1 januari opgevolgd door een operational manager uit Denemarken. Ze had een aandeel van vijftig procent in de Nederlandse vestigingen. Ze opende in 2008 de eerste vestiging van Flying Tiger in ons land en bouwde de keten uit tot ruim twintig winkels. Wat Degens Dil nu gaat doen, is nog niet bekend.

Flying Tiger zag zijn omzet in ons land vorig jaar met een derde toenemen tot ruim vijftien miljoen, vooral door de zes nieuwe winkels. De winst kwam uit op 2,3 miljoen euro. Dit jaar blijft de omzetgroei beperkt tot vijftien procent, verwacht Degens Dil. De lagere groei komt volgens haar doordat er in 2016 maar vier winkels bij kwamen en er minder mensen naar de binnenstad komen.

In het decembernummer van RetailTrends verschijnt een interview met design director Federico Bosisio van Flying Tiger. Hij gaat onder meer in op de designprincipes van de Deense formule, de uitdaging van driehonderd nieuwe producten per maand en waarom het ‘vooral leuk’ moet zijn. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!