Harry Bruijniks stopt als topman van Euretco

Harry Bruijniks stopt als topman van Euretco

Harry Bruijniks vertrekt na tien jaar als topman van Euretco. Hij gaat deel uitmaken van de raad van commissarissen van de retailserviceorganisatie in Nederland.

Bruijniks trad op 1 januari 2007 in dienst als ceo van Euretco. Onder zijn leiding fuseerde Euretco met Intres en werd een meerderheidsbelang verkocht aan EK servicegroup. De besturen van Euretco en zijn Duitse eigenaar worden vanaf 1 januari geïntegreerd, zo laat het bedrijf donderdag weten.

Het nieuwe bestuur zal uit vier leden bestaan, waaronder huidig Euretco-coo Steve Evers en cfo Martin Richrath. Richrath blijft verantwoordelijk voor de financiën, terwijl Evers de verantwoordelijkheid krijgt over media, doe-het-zelf, fashion, sport en wonen. Directievoorzitter wordt Franz-Josef Hasebrink, de huidige voorzitter van EK servicegroup. Susanne Sorg completeert het bestuur en wordt verantwoordelijk voor onder meer omnichannel en IT.

De samenvoeging van twee besturen resulteert 'in kortere lijnen, meer efficiency en slagkracht binnen het internationale concurrentieveld', stelt Euretco. Schaalgrootte is volgens de organisatie noodzakelijk gezien de ontwikkelingen in de retail, waaronder de sterke verticalisering en groei van het online kanaal.

Bruijniks begon zijn carrière in 1977 als productmanager bij Heinz en bekleedde tussen 1987 en 2002 diverse management- en directiefuncties bij Albert Heijn. Bruijniks zit momenteel in de raad van commissarissen van Jumbo en onderzoeksbureau Panteia. Bovendien is hij bestuurslid bij Detailhandel Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!