​Oprichters van Catawiki doen stap terug

Oprichters René Schoenmakers en Marco Jansen geven de dagelijkse leiding over Catawiki uit handen. De verantwoordelijkheid komt per 1 december te liggen bij de huidige chief operating officer Ilse Kamp.

Catawiki gaat volgens de oprichters na negen jaar een nieuwe fase in, waarin vooral behoefte is aan een ervaren manager die het bedrijf verder op kan schalen. Het onlineveilinghuis telt inmiddels vijfhonderd medewerkers en is volgens Schoenmakers internationaal aan het doorbreken. “De omzet komt nog maar voor een klein deel uit Nederland.”

Catawiki groeit hard in thuismarkten Nederland en België, maar ook in landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. "Tegelijkertijd is er nog ontzettend veel winst te behalen”, stelt Kamps, die voorheen onder meer bij Booking.com werkzaam was.

Schoenmakers en Jansen blijven actief betrokken als non-executive board members. “Naast onze betrokkenheid bij Catawiki gaan Marco en ik in de toekomst zeker nog iets nieuws ondernemen”, aldus Schoenmakers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!