Crossborder shoppen wordt makkelijker

Crossborder shoppen wordt makkelijker

Webwinkels mogen binnenkort geen bestellingen uit het buitenland meer weigeren. Een meerderheid van de EU-landen heeft maandag ingestemd met een voorstel om crossborder shoppen toegankelijker te maken.

Webshops mogen verder geen verschillende prijzen meer rekenen voor klanten uit andere landen. Ook het stellen van bepaalde voorwaarden, zoals het gebruik van nationale betaalmethoden. Door dit verbod op zogeheten ‘geoblocking’ wil Brussel de barrières op onlinehandel tussen verschillende landen wegnemen.

Met de nieuwe wetgeving worden winkels niet verplicht om het gekochte product ook daadwerkelijk te leveren in het land van waaruit besteld wordt. Ook kunnen retailers volgens Het Financieele Dagblad nog onder hun verplichtingen uit komen, bijvoorbeeld als leveranciers in een contract een beperkte verkoop van een bepaald product hebben vastgesteld.

De EU-landen en het Europees Parlement gaan de komende maanden nog in onderhandeling voor een definitief akkoord. De Europese Commissie diende het wetsvoorstel een half jaar geleden in. Daarin werd ook onder meer gesproken over het terugdringen van de bezorgkosten van de verschillende Europese landen. Bezorging over de grens kan tot wel vijf keer duurder zijn dan binnen een land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!