​Arrestaties en websites offline om nepkleding

​Arrestaties en websites offline om nepkleding

De FIOD heeft de afgelopen twee weken twaalf mensen in Nederland aangehouden voor onlinehandel in vervalste merkkleding. Ook is beslag gelegd op zo’n 3500 stuks kleding.

In samenwerking met politie en douane heeft de FIOD met name de onlineverkoop via social media en platforms als Alibaba onderzocht. Bij de doorzoekingen werd nepkleding gevonden van merken als Nike, Adidas, Balr en Philipp Plein. De totale verkoopwaarde wordt geschat op enkele tonnen, de omzet van de handelaren op vele honderdduizenden euro’s. De gevonden kleding wordt vernietigd.

Verder is beslag gelegd op ruim 26 duizend euro aan cashgeld en bankrekeningen. Ook zijn de social media accounts van de handelaren offline gehaald. De persoonsgegevens van de verdachten worden doorgegeven aan de merkhouders, zodat ook zij een procedure kunnen starten.

Onderzoeksorganisatie Europol heeft verder 4500 websites in 27 landen offline gehaald waar vervalste merkartikelen werden verkocht. Europese kledingbedrijven lopen volgens merkenbureau EUIPO zo’n 26 miljard euro per jaar mis. In Nederland bedraagt de schade ongeveer één miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!