​Futurumshop bezorgt gratis op dezelfde dag

Futurumshop levert bestellingen die op werkdagen in de ochtend binnenkomen, nog dezelfde avond gratis thuis af. Dat heeft de online fietswinkel woensdag bekendgemaakt.

“Door producten nog dezelfde dag bij onze klanten te kunnen afleveren, wordt ons magazijn als het ware de voorraadkast van sportend Nederland”, zegt ceo Harmen van der Meulen. Zijn bedrijf heeft de ambitie om ‘de best mogelijke service’ te bieden. Zo hebben klanten sinds kort ook een jaar de tijd om hun bestelling te retourneren.

Futurumshop ging afgelopen zomer al van start met sameday-delivery in zijn thuisstad Apeldoorn. Daarvoor ging de retailer een samenwerking aan met Fietskoeriers.nl. Die dienst blijft bestaan en wordt mogelijk op termijn uitgebreid. Door meer fietskoeriers in te zetten wil Futurumshop de bezorging namelijk sneller en duurzamer maken.

Sameday-delivery wint de laatste tijd aan populariteit onder webwinkels, waaronder Nespresso en bol.com. De service gaat volgens logistiek platform Paazl komend jaar definitief doorbreken, mede doordat het retailers makkelijker wordt gemaakt om het aan te bieden. PostNL, de partner van Futurumshop, ging een jaar terug al van start met sameday-delivery. Retailers moeten daarvoor een toeslag betalen op het standaard pakkettentarief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!