​Europese detailhandel terug in de plus

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in oktober met 1,2 procent toegenomen. In de eurozone werd een plus van 1,1 procent genoteerd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Eurostat maandag heeft gepubliceerd.

In augustus en september groeiden beide regio’s niet, vooral omdat de non-foodverkopen terugliepen. In oktober gingen de non-foodverkopen echter met 2,3 procent omhoog in beide regio’s, terwijl de foodsector een groei van 0,2 procent doormaakte ten opzichte van een maand eerder. De brandstofverkopen deden het in de EU net wat minder slecht dan in de eurozone (-0,9 om -1 procent).

De grootste stijging werd in Slovenië (3,7 procent) genoteerd, gevolgd door Luxemburg (2,9 procent), Duitsland (2,4 procent) en het Verenigd Koninkrijk (twee procent). Malta, Ierland, Hongarije, Slowakije en Spanje waren de enige landen waar de verkopen terugliepen, met maximaal een half procent. De cijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

Ten opzichte van oktober vorig jaar namen de verkopen in EU met 2,4 procent toe. De eurozone noteerde een groei van 3,5 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!