Outlet Assen definitief van tafel, alternatief in de maak

Outlet Assen definitief van tafel, alternatief in de maak

Initiatiefnemer Raymond Coronel van het factory outlet center in Assen heeft zijn plan formeel ingetrokken bij de gemeente. Assen trok op zijn beurt het verzoek aan de provincie om planologisch mee te werken in, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Coronel en de gemeente zijn direct begonnen met een nieuw plan voor het gebied. Daarbij is grootschalige detailhandel een onderdeel van een groter geheel, met onder meer een ijshal, skihal, horeca en museum. Over dat plan wil de VVD, die het oorspronkelijke plan blokkeerde, wel praten.

Provinciale Staten zou woensdag een definitief besluit nemen over het outletcentrum. Tijdens een commissievergadering vorige maand werd echter al duidelijk dat er geen meerderheid zou zijn. Het veranderde standpunt van de VVD gaf de doorslag. De nieuwe landelijke Retailagenda van VVD-minister Henk Kamp, waar het terugdringen van het aantal vierkante winkelmeters een belangrijk onderdeel van is, noemde de partij als belangrijkste reden.

De gemeente is naar eigen zeggen ‘vastbesloten het gebied bij het TT Circuit te ontwikkelen’. Coronel hoopt in maart een verbeterd plan in te dienen. Hij is daarover in gesprek met andere de initiatiefnemers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends