Drenthe zit niet te wachten op FOC-light

Drenthe zit niet te wachten op FOC-light

Als het nieuwe plan voor de ontwikkeling van het TT-circuit bij Assen te veel op het oude lijkt, gaat Drenthe er niet mee naar Provinciale Staten. “De provincie is geen jojo”, zegt gedeputeerde Tjisse Stelpstra in de Asser Courant.

Nadat duidelijk werd dat Provinciale Staten tegen het plan voor een factory outlet center zouden stemmen, trok initiatiefnemer Raymond Coronel zijn plan formeel in. Hij ging daarop direct met de gemeente aan de slag voor een nieuw plan, waarbij grootschalige detailhandel een onderdeel moet worden van een groter geheel. Als het retailgedeelte een ‘FOC-plan van gelijke strekking’ blijkt, wil Drenthe er niet naar kijken. “Je kunt niet van ons verwachten daar weer een hele procedure voor op te starten”, aldus Stelpstra.

Welk percentage retail Stelpstra in een eventueel nieuw plan acceptabel zou vinden, kon hij nog niet zeggen. De ChristenUnie-gedeputeerde kreeg bijval van het CDA, dat een ‘lichte variant van het huidige TT-FOC-concept’ niet zal steunen.

Assen liet eerder weten vastbesloten te zijn het gebied bij het TT Circuit te ontwikkelen. Coronel hoopt zijn nieuwe plan in maart in te dienen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!