​Besluit over outlet Zoetermeer uitgesteld

​Besluit over outlet Zoetermeer uitgesteld

Zoetermeer neemt op 23 januari een besluit over de komst van de Holland Outlet Mall. De gemeenteraad vindt dat nog te veel vragen onbeantwoord zijn, schrijf het Algemeen Dagblad.

Oorspronkelijk zou de gemeente komende maandag de knoop doorhakken. De raad vindt echter dat er nog te veel onduidelijkheid is over de gevolgen voor verkeer, parkeergelegenheid en luchtkwaliteit. Ook zijn er nog vragen over de benodigde gemeentelijke investeringen.

Uit onderzoek in opdracht van de gemeente bleek onlangs dat het outletcentrum twintig miljoen euro extra omzet voor de binnenstad oplevert. Met de wijde omtrek meegerekend, zou dat zelfs dertig miljoen zijn. Brancheorganisatie INretail stelde dat die prognose zwaar overdreven was, nadat uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning bleek dat het om slechts 3,8 miljoen zou gaan. Dat effect zou bovendien teniet gedaan worden door ‘de verdringingseffecten op bestaand winkelaanbod die de outlet teweeg zou brengen’.

Het college in Zoetermeer is voorstander van een snel en positief besluit over de Holland Outlet Mall. “Als we niets doen, gaat iedereen straks naar Leidsenhage en kampen wij met leegstand”, aldus wethouder Mariëtte van Leeuwen. Ze roept detaillisten op mee te doen en ‘niet aan de zijlijn te blijven roepen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!