​Modemerk Noppies koopt branchegenoot

​Modemerk Noppies koopt branchegenoot

Zwangerschaps- en kinderkledingmerk Noppies heeft Imps&Elfs overgenomen. Door de krachtenbundeling verwachten beide merken schaalvoordelen en snellere groei.

Imps&Elfs is gespecialiseerd in duurzame baby- en kinderkleding. Het label heeft twee eigen winkels in Amsterdam. Noppies heeft 21 eigen brandstores en werkt verder samen met onder meer de Bijenkorf, Prenatal en Zalando. Het merk ligt in totaal bij twaalfhonderd winkels in Noordwest-Europa. “We hebben er alle vertrouwen in dat we baat hebben bij de schaalvergroting die Noppies biedt, op het gebied van verkoop, sourcing, aankoop en operationele processen”, zegt ceo Fons Cohen van Imps & Elfs.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Noppies zelf werd eerder dit jaar overgenomen door investeerder Vendis Capital. Ceo Maarten Millenaar werd daarbij vervangen door Anne-Gien Haan, voormalig marketingdirecteur van HEMA. Vendis kondigde toen al aan ‘additioneel groeikapitaal’ in te brengen om verdere overnames mogelijk te maken, als onderdeel van een buy & build-strategie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!