​FonQ komt in vertrouwde handen

​FonQ komt in vertrouwde handen

RFS Holland Holding verkoopt zijn aandelen in webwarenhuis fonQ. Nieuwe eigenaar is AJS Holdings, de investeringsmaatschappij van voormalig grootaandeelhouder en commissaris Ad Scheepbouwer.

Welk bedrag er met de overname is gemoeid, maken de twee partijen niet bekend. Wel laten zij weten dat de huidige directie van fonQ in het kader van de overname een belang in de onderneming verwerft. FonQ is goed voor een jaaromzet van zo’n tachtig miljoen euro en levert in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

FonQ hoopt onder zijn nieuwe eigenaar een volgende groeiversnelling in te kunnen gaan. “De e-commerce markt is nog niet volwassen, dus er is ruimte om hier verder positie in te nemen en te groeien”, zegt Scheepbouwer, die voorheen topman bij TNT en KPN was.

RFS zelf werd in 2015 overgenomen door private equity-firma Apax, dat de bezem door het bedrijf heeft gehaald. Eerder dit jaar werd de top aan de kant gezet en Create2Fit van de hand gedaan. RFS gaat zich na de verkoop van fonQ, die nog voor het eind van dit jaar wordt afgerond, volledig richten op Wehkamp en kredietverstrekker Lacent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!